Poklon kutije za razne prigode

Nedavno smo sjedili u ugodnom društvu prijatelja, s toplim šalicama vruće čokolade u ruci, vani je bilo tmurno i kišno, a razgovor se poveo oko najgorih poklona koje smo u životu dobili. Bilo je tu vjerskih ikona, cvijeća u tegli, čokolada kojima je istekao rok trajanja, plišanih medvjedića ili ružnih pulovera, no pobjedu je odnio jedan usisavač koji je u sebi imao već, na pola punu (ili polu praznu, kako se uzme) vrećicu za smeće.

Kao dijete sjećam se popisa svojih želja… uvijek sam ih slagala prije Božića, rođendana ili nekih velikih životnih trenutaka i uručivala mami i tati. Redovito sam dobivala nešto s tog popisa i bila presretna zbog svojih poklona, a onda kada sam upoznala Petra i jednog mu Božića uručila taj moj, pomno sastavljen, popis želja – on ga je odbio uopće pročitati. „Ali to je jako glupo!“ rekao mi je „onda unaprijed znaš što ćeš dobiti i nećeš se iznenaditi daru.“ U neku ruku sam se slagala s njim, ali u drugu, radije sam birala biti ne iznenađena nego dobiti poklon koji ne želim… No moram priznati da je Petar savršeno dobro čitao moje želje i bez tog mog popisa želja… Prvi poklon koji sam od njega dobila bio je samo jedan u nizu najljepših poklona koje mi je poklonio – prelijepu svijeću s mirisom vanilije koja je u svom punjenju imala svijetlo koje je mijenjalo boje.

Netko ne voli svijeće. Svijeće su zapravo na popisu najomraženijih poklona. Ja ih obožavam. Podsjećaju me na kišne dane i ugodu doma dok titrava svijetlost svijeća razbija mrak. Sve je tako lelujavo i sigurno. Podsjeća me i na druženja, rođendane, adventsko vrijeme ili romantične večere.

No prilikom slaganja poklona svakako treba misliti o osobi koju darujete, a ne o onome što se nama sviđa, iako često radimo upravo to. Često smo u žurbi, ponekad ne stižemo razmišljati ili nam se ne da ići u kupnju pa posežemo za onim ormarićem u kojem ima svakakvih sitnica koje smo i sami dobili – neotvorena boca vina, keksi ili nezaobilazna „ciglica“, pa složimo tako nešto na brzinu.

Donosimo nekoliko ideja što možete pokloniti ovog Valentinova, voljenoj osobi, majci, kćeri ili jednostavno možete počastiti sami sebi. Darovi ne moraju biti skupi, ali neka budu oku ugodni i ono najvažnije – neka budu poklonjeni od srca. Na kraju krajeva budite vođeni mišlju kako nije važno koliko darujemo, nego koliko ljubavi uložimo u darovano.

Pošalji i podjeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.

Izbornik