Božićni pokloni

Božićna čarolija – moram priznati da me ove godine uhvatila potpuno nespremnu – iako sam jedna od sretnica koja istinski uživa u njoj. Vratila sam se s mora, prepuna dojmova s plaže, šuma valova i cvrčaka u ušima, a u jednom me dućanu dočekao red s božićnim ukrasima, papirima za zamatanje i ukrasnim poklon vrećicama. Možda pomalo i ljutito, što je i smiješno jer rijetko se kada ljutim, pomislila sam kako je to uistinu pretjerano prerano. Božićni ugođaj nekako bi trebao doći spontano, s paljenjem prve svijeće na adventskom vjenčiću, a ne već u kolovozu kada smo mislima još debelo na moru. Ipak, jedna mi je pomisao prošla kroz glavu – kada bismo, svi na vrijeme, kupili darove za svoju obitelj, prijatelje ili poslovne partnere, možda već sada, u kolovozu, ne bismo imali one histerične gužve u prosincu, ne bismo svi bili kolektivno nervozni i kvarili si blagdansko raspoloženje. Ali teško da se uopće možemo prebaciti u taj božićni ugođaj već u kolovozu.
Nedavno sam ušla u žestoku raspravu s poznanikom koji je tvrdio da je prosinačko ludilo samo odraz konzumerizma i ispraznosti koju ljudi pokušavaju zatrpati kupujući sve te nepotrebne stvari, no ne slažem se s njim. Božić za mene znači kupiti staklenku u Tediju i ispuniti ju kolačićima koje smo sami ispekli… zamotati dar u reciklirani papir, a onda ga ukrasiti tako da ti pamet stane ili ispisati božićne stihove rukom…. rijetko sam kada tijekom godine toliko kreativna i prepuna energije kao u ovo vrijeme. Nije mi teško tumarati dućanima u potrazi za pravom kombinacijom dara. I još uvijek tvrdim kako je najljepši dar – onaj poklonjen od srca, onaj u čiju smo pripremu i slaganje odvojili neko vrijeme i unijeli nešto sebe. A vjerujte nam na riječ – svi Desiree darovi su upravo takvi.

Ideje o božićnim darovima potražite u našoj kategoriji poklona ili nas nazovite i mi ćemo pripremiti idealan božićni dar za Vas.

Neka božićno vrijeme bude uistinu vrijeme čarolije!

Pošalji i podjeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.

Izbornik